Negativ test – testes på nytt mandag


De to personene på Svalbard som hadde vært ombord i MS Roald Amundsen, testet i første omgang negativt for Covid-19-smitte. – De monitoreres nå videre fram til en ny test rutinemessig skal tas mandag, opplyser assisterende sysselmann Sølvi Elvedahl.

Publisert 01.08.2020

De to personene ble testet for Covid-19-smitte lørdag ettermiddag.  Årsaken til testingen er at de hadde vært ombord på MS Roald Amundsen før de ble satt av ved en hytte på vestsiden av Spitsbergen tirsdag morgen. De har hatt tilhold der siden og skal ikke ha vært i land i bosettinger på Svalbard etter at de ble satt av ved hytta.

- Ingen av dem hadde symptomer på smitte, men vi ville likevel teste dem på samme måte som de øvrige passasjerene og mannskapet på MS Roald Amundsen, sier Sølvi Elvedahl.

En lege ble fløyet med helikopter fra Longyearbyen for å gjennomføre testene av de to. Denne testen var negativ for Covid-19. En ny test skal rutinemessig tas mandag.

Mannskap og passasjerer på et skip som var i kontakt med de to på hytta senere i uken, ligger nå for anker utenfor Longyearbyen.

 - De får foreløpig ikke gå i land på Svalbard, sier assisterende sysselmann Sølvi Elvedahl.