Havariøvelse i Svea

Tirsdag i denne uka gjennomførte Store Norske og Sysselmannen en havariøvelse ved flyplassen i Svea. Mannskaper fra brann- og redning og gruveredningskorpset i Svea, Longyearbyen Røde Kors hjelpekorps, Lufttransport, Sysselmannen og en ekvipasje fra Norske redningshunder deltok i øvelsen.

Publisert 23.10.2019

- Scenariet var et fly med 14 personer om bord som hadde sklidd av rullebanen og truffet en bil. Både flyet og bilen tok fyr. Mannskaper fra Røde Kors stilte som markører. Det hele var veldig realistisk med flammer og hardt skadde, sier sysselmannsførstebetjent Atle Rokkan, som var øvingsleder sammen med Rolf Grev i Store Norske.

Det ble også satt stab i Svea.

Øvelsen var en av den lovpålagte toårige kvalitetssikringen av havariplanen og krisehåndteringsplanen for Svea flyplass.