Ny vurdering om evakueringen mandag ettermiddag


Sysselmannen skal sammen med Skred AS, NVE og Longyearbyen lokalstyre ha et møte kl. 14.00 mandag for å vurdere evakueringssituasjonen i Nybyen og de andre tiltakene som er vedtatt i forbindelse med skredsituasjonen i Longyearbyen.

Publisert 04.04.2021

Basert på snøskredfaglige vurderinger fra Skred AS og værprognosene besluttet Sysselmannen lørdag å evakuere bygningene på oversiden av veien i Nybyen. Det er også innført oppholds- og ferdselsforbud på oversiden av all bebyggelse fra sørsiden av Spisshusene til sørenden av bebyggelsen i Nybyen. Vei 100 på østsiden av Longyeardalen er stengt fra Longyearbyen skole/det gamle sykehuset til krysset i Nybyen.

Det vil bli gjort en ny vurdering av situasjonen mandag klokken 14.00, ikke mandag formiddag, som det er opplyst om tidligere.

Det er betydelig skredfare – faregrad 3 - på Nordenskiöld Land og stor skredfare – faregrad 4 – i Svalbard øst og sør.

- Skredfaren er økende. Vind gir stor pålagring. Store naturlig utløste skred ventes. Skavler kan knekke. Hold stor avstand til løsne- og utløpsområder, melder varsom.no om forholdene på Nordenskiøld Land.

Sysselmannen ber folk som er på tur om å ta sine forholdsregler og følge med på www.varsom.no.

Følg også med på nettsidene til Longyearbyen lokalstyre og Sysselmannen for informasjon om beslutning om evakuering og andre tiltak ved skredfare i Longyeardalen.