Hopp til innhold

Venter store nedbørsmengder

Det er sendt ut OBS-varsel om store nedbørsmengder på Nordenskiöld land lørdag kveld og natt til søndag. Sysselmannen og Longyearbyen lokalstyre ber alle om å ta sine forholdsregler og være forsiktig ved ferdsel i terrenget.

Sysselmannen har besluttet å stenge Vei 300 fra det gamle museet til Huset og vei 503 (Melkeveien) fra Skjæringa til Elvesletta sør for all ferdsel. Dette gjelder både for kjørende, gående og syklende.

- Vi følger situasjonen løpende og kommer med oppdatert informasjon hvis situasjonen endrer seg, sier sysselmann Kjerstin Askholt.

Driver bort isbjørnene

En isbjørnbinne med to unger har i siden onsdag morgen oppholdt seg på Revneset.  Sysselmannen gjør i kveld forsøk på å drive bjørnene østover.

Les mer «Driver bort isbjørnene»

Minnemarkering etter Operafjellulykken

I dag er det 21 år siden flyulykken på Operafjellet den 29. august 1996. Dagen markeres hvert år med en seremoni ved monumentet over de 141 russiske og ukrainske statsborgerne som omkom i ulykken. Sysselmann Kjerstin Askholt, gruvesjef Vasilij Kiselov i Trust Arktikugol og attaché Dmitrij Gridnev ved Russlands generalkonsulat på Svalbard holdt i dag minneord og la ned kranser på monumentet ved foten av Operafjellet i Adventdalen.

12.000 i bot for å forstyrre isbjørn

En guide har fått 12.000 kroner i bot for å forstyrre en isbjørn i Mohnbukta i mai.

Les mer «12.000 i bot for å forstyrre isbjørn»

Stenger kl. 12 fredag

Fredag 25. august stenger Sysselmannens administrasjonsbygg og ekspedisjonen kl. 12.00 på grunn av ombyggingsarbeider. Dette betyr blant annet at de som har tenkt seg på jakt i helgen og ennå ikke har hentet jaktkortet sitt, må hente dette før fredag kl. 12.00.

Husk forhåndsstemming

Sysselmannen minner om muligheten for å forhåndsstemme til Stortings- og sametingsvalget til og med fredag 1.september.

Forhåndsstemmegivning skjer på infotorget i Næringsbygget i Longyearbyen lokalstyre. I Ny-Ålesund forgår forhåndsstemmegivningen i Servicebygget.

Det benyttes ikke valgkort i forbindelse med forhåndsstemmegivningen, men: Husk legitimasjon !

Aksjon skolevei

Mandag 21. august er det skolestart i Longyearbyen. Sysselmannen oppfordrer alle bilister til å vise ekstra hensyn og varsomhet i trafikken.

Les mer «Aksjon skolevei»

Reinsjakta er i gang

Reinsjakta begynte 15. august, og på 12-slaget var allerede de mest ivrige jegerne på plass i terrenget og klare til å felle dyr. Sysselmannen hadde jaktoppsyn den første natten.

Les mer «Reinsjakta er i gang»

37.000 i bot for promillekjøring

En 50 år gammel mann har fått 37.000 kroner i bot
for promillekjøring.

Les mer «37.000 i bot for promillekjøring»

Vær varsom i terrenget

Det har gått flere jordskred i områdene rundt Longyearbyen. Longyearbyen lokalstyre ber på sin nettside folk om å være varsomme ved ferdsel i terrenget.