Hopp til innhold

Rev hadde ikke rabies

De to døde revene som ble funnet i Hornsund-området i begynnelsen av september, hadde ikke rabies.

Les mer «Rev hadde ikke rabies»

Rabies påvist i tre nye fjellrever

Rabies er påvist i tre nye døde rever på Svalbard. Revene ble funnet i Ebeltofthamna i Krossfjorden, ved Heleysundet mellom Barentsøya og Spitsbergen og på Vindodden.

Les mer «Rabies påvist i tre nye fjellrever»

Ber folk om å holde seg unna isbjørn på Deltaneset

Sysselmannen har i morgentimene i dag jaget en isbjørnbinne med to unger fra Revneset til Deltaneset. - Vi ber folk om å holde seg unna området og ikke forstyrre bjørnene, sier sysselmannsførstebetjent Irene Welle.

Les mer «Ber folk om å holde seg unna isbjørn på Deltaneset»

Frist for søknad om midlertidige innretninger i reiselivet er 10. september

Sysselmannen på Svalbard minner om fristen for å søke om tillatelse til utsetting av midlertidige innretninger som skal brukes i reiselivssammenheng på Svalbard for kommende vintersesong (2018-2019).

Fristen er 10. september.

Les mer «Frist for søknad om midlertidige innretninger i reiselivet er 10. september»

Stenger Vei 300

Longyearbyen lokalstyre stenger Vei 300 mellom Huset og Museumsveien (Vei 501) for all ferdsel fra i dag ettermiddeg, torsdag 30. august. Årsaken er melding om store nedbørmengder, som kan føre til ras.

Minnemarkering ved Operafjellet

Onsdag var det 22 år siden Operafjell-ulykken, der 141 russere og ukrainere mistet livet. Hvert år den 29. august blir det holdt minnemarkering ved monumentet ved foten av Operafjellet. Sysselmann Kjerstin Askholt og gruvedirektør Vasilij Kiseljov i Trust Arktikugol holdt minneord og la ned kranser. 

Mer informasjon om reinsjakta

Sysselmannen kommer her med ytterligere presiseringer om reinsjakta når det gjelder ekstratrekning og bytting av fellingstillatelser.

Les mer «Mer informasjon om reinsjakta»

Rev hadde ikke rabies

Den døde reven som ble funnet på Vindodden i begynnelsen av august, hadde ikke rabies. Fire andre døde rever som er nå er undersøkt ved Veterinærinstituttet i Oslo, hadde heller ikke rabies.

Les mer «Rev hadde ikke rabies»

Viktig informasjon til deg som skal jakte rein

Fordi det er påvist rabies i en svalbardrein, videreformidler Sysselmannen råd som Mattilsynet og Sysselmannen har fått fra Helsedirektoratet, Folkehelseinstituttet og Veterinærinstituttet. Rådene er til deg som skal jakte rein eller ha annen befatning med vilt om hvilke forholdsregler som må tas.

Les mer «Viktig informasjon til deg som skal jakte rein»

Ledig stilling som tolk i russisk

Sysselmannen har ledig åremålsstilling som tolk i russisk. Søknadsfrist 27. august 2018.

Se hele stillingsutlysningen her.

Les mer «Ledig stilling som tolk i russisk»