Flytter isbjørnbinna og ungen


Sysselmannen har besluttet å flytte isbjørnbinna og ungen hennes fra Hiorthhamn-området. Bjørnene er immobilisert og blir nå fløyet til nordsiden av Isfjorden.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 24.08.2020

– Siden Norsk Polarinstitutt uansett skulle immobilisere isbjørnbinna for å merke den, benytter vi muligheten til samtidig å flytte bjørnene bort fra nærområdet til Longyearbyen, opplyser assisterende sysselmann Sølvi Elvedahl.

Binna og ungen hennes er trolig de samme bjørnene som har oppholdt seg i området mellom Vindodden og Revneset/Hiorthhamn de siste ukene.

- De er skremt vekk gjentatte ganger uten at det hjelper; de kommer stadig tilbake til nærområdene til Longyearbyen. Derfor har vi besluttet å flytte dem. Værforholdene er også gunstige nå, sier Sølvi Elvedahl.

Isbjørnforsker Jon Aars ved Norsk Polarinstitutt er nå på en planlagt tur til Svalbard sammen med en veterinær for å merke isbjørn.

- Vi får dermed bistand fra dem til å immobilisere og flytte bjørnene på en forsvarlig måte. Det er Sysselmannen som har besluttet å flytte binna og ungen hennes, sier Sølvi Elvedahl.