Korona og reise til Svalbard


På bakgrunn av mange spørsmål om reiser til Svalbard og stadig endrede retningslinjer og reiseråd fra norske myndigheter, ber Sysselmannen om at hver enkelt gjør seg kjent med gjeldende regelverk og tar sine beslutninger i tråd med dette. Norske helsemyndigheter oppfordrer folk til å unngå fritidsreiser. Vi oppfordrer folk til å følge helsemyndighetenes råd om koronasmitte. 

Publisert 17.03.2020

Det er de til enhver tid gjeldende karantenebestemmelsene som avgjør om du kan reise til Svalbard eller ikke. Disse kan endre seg på kort varsel. Se forskrift til høyre angående karantenebestemmelser.

Helsedirektoratet oppfordrer generelt til å unngå fritidsreiser og reiser som ikke er strengt nødvendige. Destinasjonsselskapet Visit Svalbard ber også besøkende om sterkt å overveie å ikke reise til Svalbard nå, og heller planlegge reisen til Svalbard senere i 2020. 

Se lenker til høyre.