To redningsaksjoner til samme skifølge


Et skifølge som befinner seg ved Dronningpasset cirka 30 kilometer sørøst for Ny-Ålesund, måtte ved to anledninger - i natt og i dag morges - få bistand til å få hentet ut personer i følget.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 03.04.2021

- Ved begge tilfellene var det for dårlig vær i området til at helikopteret kunne lande. Vi ba derfor Kings Bay om hjelp. De stilte på kort varsel med to skuterpatruljer som hentet ut personen som trengte bistand, opplyser sysselmannsforstebetjent Kjell Lundin.

- Folkene fra Kings Bay fortjener stor honnør for innsatsen. Sysselmannen retter stor takk til dem som stilte opp og gjorde det mulig å gjennomføre redningsaksjonene så raskt, sier han.

Sysselmannen fikk den første meldingen rundt klokken 23.00 fredag. En person i skifølget på seks personer trengte medisinsk bistand og måtte hentes ut med helikopter.

- Men værforholdene på stedet gjorde det ikke mulig å lande. To ansatte fra Kings Bay og en redningsmann fra helikopteret dro derfor til stedet med skutere og fikk hentet personen som trengte bistand, opplyser Kjell Lundin.

Skifølget befant seg da ved Dronningpasset, som ligger i breområdet mellom Dronningfjella og Kongsfjella, cirka 30 kilometer i luftlinje sørøst for Ny-Ålesund. 

I dag morges fikk Sysselmannen en ny melding om at en annen person i skifølget også trengte medisinsk bistand, og måtte hentes ut. Været i området var fortsatt for dårlig til at helikopteret kunne lande.

- Derfor måtte vi be Kings Bay om bistand igjen. De samme skuterførerne stilte opp med en gang og dro ut og fikk hentet personen som trengte bistand, sier sysselmannsførstebetjent Kjell Lundin.

De skadde personene blir brakt til Longyearbyen for behandling.