Hopp til innhold

Ny tilgang til de evakuerte boligene

Det blir mulighet for tilgang til de evakuerte boligene for å hente ut eiendeler i dag, torsdag, fredag, lørdag og søndag mellom klokken 15.00 og 18.00, dersom værsituasjonen ikke endrer seg. Det blir gjort løpende vurdering for tilgang til boligene de kommende dagene. Tidspunkt vil bli kunngjort.

Les mer «Ny tilgang til de evakuerte boligene»

Savner du noe av dette?

Gjenstandene på bildet er gjenglemt i Svalbardhallen. Hvis noen kjenner igjen noe av dette, kan eieren hente det i ekspedisjonen på Sysselmannskontoret.

Trener med lavinehunder i Todalen

Trening med lavinehunder pågår nå ved foten av Gruve 6-fjellet i Todalen. Treningen er tilleggsutdanning av politihunder som til vanlig holder til på fastlandet. Treningen fortsetter i Todalen i morgen.

 

Veien er åpnet

Veien og skiløypa mellom det gamle museet og Huset er nå åpnet igjen. - Beslutningen et tatt i samråd med skredeksperter i NVE, sier sysselmannsoverbetjent Ole Jakob Malmo.

Trening med lavinehunder

Personer som er interessert i å starte med lavinehund på Svalbard, er invitert til å følge trening av lavinehunder i Todalen fra 09.00 til 16.00 tirsdag og onsdag denne uken.

Les mer «Trening med lavinehunder»

Opphever evakueringen av Gruvelageret

Sysselmannen opphever evakueringen av Gruvelageret og åpner veien mellom Huset og Gruvelageret. Huset og Gruvelageret vil dermed være åpne som normalt. Veien og skiløypa fra det gamle museet til Huset vil være stengt inntil videre.

Les mer «Opphever evakueringen av Gruvelageret»

Tilgang til de evakuerte boligene søndag

Det blir mulighet for tilgang til de evakuerte boligene for å hente ut eiendeler i dag, søndag 12. mars, mellom klokken 13.00 og 18.00. Det blir gjort løpende vurdering for tilgang til boligene de kommende dagene. Tidspunkt vil bli kunngjort

Les mer «Tilgang til de evakuerte boligene søndag»

Opprettholder evakueringen

Sysselmannen opprettholder evakueringen av Gruvelageret, i første omgang fram til søndag. Huset vil være åpent for forhåndsbestilte grupper. Veien fra det gamle museet til Gruvelageret er stengt.

Les mer «Opprettholder evakueringen»

Evakuerer Gruvelageret

På grunn av skredfaren blir Gruvelageret evakuert fram til søndag. Huset er foreløpig stengt for arrangementer og besøk. Veien mellom det gamle museet og opp til Gruvelageret er stengt.

Les mer «Evakuerer Gruvelageret»

Åpen dag på Fredheim avlyst lørdag

På grunn av værsituasjonen er åpen dag på Fredheim avlyst i morgen, lørdag. Dette gjelder også den planlagte gudstjenesten. Arrangementetet søndag går som planlagt.