Hopp til innhold

Driver bort isbjørnene

En isbjørnbinne med to unger har i siden onsdag morgen oppholdt seg på Revneset.  Sysselmannen gjør i kveld forsøk på å drive bjørnene østover.

Les mer «Driver bort isbjørnene»

Minnemarkering etter Operafjellulykken

I dag er det 21 år siden flyulykken på Operafjellet den 29. august 1996. Dagen markeres hvert år med en seremoni ved monumentet over de 141 russiske og ukrainske statsborgerne som omkom i ulykken. Sysselmann Kjerstin Askholt, gruvesjef Vasilij Kiselov i Trust Arktikugol og attaché Dmitrij Gridnev ved Russlands generalkonsulat på Svalbard holdt i dag minneord og la ned kranser på monumentet ved foten av Operafjellet i Adventdalen.

12.000 i bot for å forstyrre isbjørn

En guide har fått 12.000 kroner i bot for å forstyrre en isbjørn i Mohnbukta i mai.

Les mer «12.000 i bot for å forstyrre isbjørn»

Stenger kl. 12 fredag

Fredag 25. august stenger Sysselmannens administrasjonsbygg og ekspedisjonen kl. 12.00 på grunn av ombyggingsarbeider. Dette betyr blant annet at de som har tenkt seg på jakt i helgen og ennå ikke har hentet jaktkortet sitt, må hente dette før fredag kl. 12.00.

Husk forhåndsstemming

Sysselmannen minner om muligheten for å forhåndsstemme til Stortings- og sametingsvalget til og med fredag 1.september.

Forhåndsstemmegivning skjer på infotorget i Næringsbygget i Longyearbyen lokalstyre. I Ny-Ålesund forgår forhåndsstemmegivningen i Servicebygget.

Det benyttes ikke valgkort i forbindelse med forhåndsstemmegivningen, men: Husk legitimasjon !

Aksjon skolevei

Mandag 21. august er det skolestart i Longyearbyen. Sysselmannen oppfordrer alle bilister til å vise ekstra hensyn og varsomhet i trafikken.

Les mer «Aksjon skolevei»

Reinsjakta er i gang

Reinsjakta begynte 15. august, og på 12-slaget var allerede de mest ivrige jegerne på plass i terrenget og klare til å felle dyr. Sysselmannen hadde jaktoppsyn den første natten.

Les mer «Reinsjakta er i gang»

37.000 i bot for promillekjøring

En 50 år gammel mann har fått 37.000 kroner i bot
for promillekjøring.

Les mer «37.000 i bot for promillekjøring»

Vær varsom i terrenget

Det har gått flere jordskred i områdene rundt Longyearbyen. Longyearbyen lokalstyre ber på sin nettside folk om å være varsomme ved ferdsel i terrenget.

Husk forhåndsstemming

Sysselmannen minner om at velgere som oppholder seg på Svalbard på valgdagen kan avgi forhåndsstemme til Stortings- og sametingsvalget til og med fredag 1.september.

Les mer «Husk forhåndsstemming»