Hopp til innhold

Åpner kirken i forbindelse med helikopterulykken

I forbindelse med helikopterulykken er peisestua i Svalbard kirke åpen for alle som ønsker å komme. Tilbudet er også formidlet til de russiske hjelpemannskapene som er i Longyearbyen.

Les mer «Åpner kirken i forbindelse med helikopterulykken»

Åpen pårørendetelefon

Sysselmannens telefon for pårørende i forbindelse med helikopterulykken er betjent fra 09.00 til 16.00. Telefonnummeret er: +47 815 02 800. Ved behov vil telefonen betjenes på andre tidspunkt.

Oppdatert informasjon fra Flyhavarikommisjonen

Statens havarikommisjon for transport (SHT) har oppdatert informasjon om sitt arbeid med helikopterulykken. På sine nettsider opplyser SHT blant annet at fartøyet Maersk Forza forventes å ankomme Svalbard torsdag 2. november. Hevingsoperasjonen vil ta til når skipet er etablert på ulykkesstedet. Mer informasjon finnes her.

Informasjon til pårørende

Sysselmannen har åpnet telefonen som for pårørende i forbindelse med helikopterulykken kan ringe. Telefonnummeret er: +47 815 02 800. Telefonen vil være betjent til 16.00 i dag og fra 09.00 til 16.00 onsdag. Ved behov vil telefonen betjenes på andre tidspunkt.

En omkommet funnet

En av de omkomne etter helikopterulykken ble funnet mandag ettermiddag. Vedkommende ble lokalisert på havbunnen av en miniubåt cirka 130 meter fra helikopteret.

Les mer «En omkommet funnet»

Stenger pårørendetelefonen inntil videre

Sysselmannen stenger inntil videre telefonen for pårørende i forbindelse med helikopterulykken utenfor Barentsburg. Telefonen blir operativ så snart det er behov for det.

Lette på nordsiden av Isfjorden

Med bistand fra russiske mannskaper og mannskaper fra Longyearbyen Røde Kors hjelpekorps har Sysselmannen i dag undersøkt strandsonen på nordvestsiden av Isfjorden.

Les mer «Lette på nordsiden av Isfjorden»

Bilde av helikopteret

En miniubåt fra de norske redningsressursene har i dag tatt bilder av helikopteret som ligger på 209 meters dyp.

Les mer «Bilde av helikopteret»

Heving av helikopter

– Vi er nå i ferd med å kontrahere et skip som kan heve helikopteret. Dette skipet vil sannsynligvis ankomme Svalbard onsdag kveld og vil kunne starte hevingen i løpet av kort tid, sier sysselmann Kjerstin Askholt.

Les mer «Heving av helikopter»

Sysselmannen overtar aksjonen

Klokken 06.20 lokal tid i dag ble det gjort funn cirka 2 km nordøst for Heerodden, som indikerer et vrak på 209 meters dyp. Dette er basert på bilder fra den fjernstyrte undervannsfarkosten Hugin som ble satt i søk i går. Sysselmannen overtar nå ledelsen av aksjonen fra HRS Nord-Norge.

Les mer «Sysselmannen overtar aksjonen»