Hopp til innhold

Gir isbjørnskinn til TV-aksjonen

Tradisjonen tro gir Sysselmannen et isbjørnskinn til TV-aksjonen. 

Les mer «Gir isbjørnskinn til TV-aksjonen»

Oppholdsforbud og evakuering vinteren 2018/19

Den lokale snøskredvarslingen for Longyearbyen vil fortsette også i vinter. Ved første snøskredsituasjon må beboerne i de skredutsatte områdene i Lia igjen belage seg på å bli evakuert. - I de aller mest skredutsatte områdene vil det samtidig bli innført permanent oppholdsforbud som vil vedvare til skredfaren er over for denne vinteren, sier sysselmann Kjerstin Askholt.

Les mer «Oppholdsforbud og evakuering vinteren 2018/19»

Revefangst 2018/2019

Fastboende på Svalbard kan nå søke om tildeling av område for fjellrevfangst sesongen 2018/2019. Søknadsfristen er 21. oktober. På grunn av rabies-situasjonen bør de som skal fangste rev ta særlige forholdsregler.

Les mer «Revefangst 2018/2019»

Jaktrapport for reinsdyrjakta 2018

Sysselmannen fraviker kravet om innlevering av det fysiske jaktkortet fra årets jakt. Isteden skal det rapporteres via en elektronisk løsning. Se lenke til høyre.

Les mer «Jaktrapport for reinsdyrjakta 2018»

Rev hadde ikke rabies

De to døde revene som ble funnet i Hornsund-området i begynnelsen av september, hadde ikke rabies.

Les mer «Rev hadde ikke rabies»

Rabies påvist i tre nye fjellrever

Rabies er påvist i tre nye døde rever på Svalbard. Revene ble funnet i Ebeltofthamna i Krossfjorden, ved Heleysundet mellom Barentsøya og Spitsbergen og på Vindodden.

Les mer «Rabies påvist i tre nye fjellrever»

Ber folk om å holde seg unna isbjørn på Deltaneset

Sysselmannen har i morgentimene i dag jaget en isbjørnbinne med to unger fra Revneset til Deltaneset. - Vi ber folk om å holde seg unna området og ikke forstyrre bjørnene, sier sysselmannsførstebetjent Irene Welle.

Les mer «Ber folk om å holde seg unna isbjørn på Deltaneset»

Frist for søknad om midlertidige innretninger i reiselivet er 10. september

Sysselmannen på Svalbard minner om fristen for å søke om tillatelse til utsetting av midlertidige innretninger som skal brukes i reiselivssammenheng på Svalbard for kommende vintersesong (2018-2019).

Fristen er 10. september.

Les mer «Frist for søknad om midlertidige innretninger i reiselivet er 10. september»

Stenger Vei 300

Longyearbyen lokalstyre stenger Vei 300 mellom Huset og Museumsveien (Vei 501) for all ferdsel fra i dag ettermiddeg, torsdag 30. august. Årsaken er melding om store nedbørmengder, som kan føre til ras.

Minnemarkering ved Operafjellet

Onsdag var det 22 år siden Operafjell-ulykken, der 141 russere og ukrainere mistet livet. Hvert år den 29. august blir det holdt minnemarkering ved monumentet ved foten av Operafjellet. Sysselmann Kjerstin Askholt og gruvedirektør Vasilij Kiseljov i Trust Arktikugol holdt minneord og la ned kranser.