Hopp til innhold

Innfører flere tiltak mot skred og skavelnedfall

I dagens værvarsel er det forventet mye nedbør i form av regn og fortsatt høye temperaturer utover kvelden og natten. Basert på disse værutsiktene og klare skredfaglige råd fra Skred AS innføres følgende tiltak:

Les mer «Innfører flere tiltak mot skred og skavelnedfall»

Fortsatt stengt vei – tillater organisert transport til Gruvelageret

Basert på værutsiktene framover og det daglige skredfaglige rådet fra Skred AS opprettholdes stengingen av Vei 300 fra krysset ved broa (Vei 501) til oversiden av Huset. Veien videre opp til Sverdrupbyen vil fortsatt være stengt for all ferdsel bortsett fra organisert transport med bil til restauranten i Gruvelageret. Restauranten på Huset vil være tilgjengelig fra den siden som vender mot Longyearelva. Huset vil sørge for eget vaktopplegg. Lysløypa vil fortsatt være stengt.

Les mer «Fortsatt stengt vei – tillater organisert transport til Gruvelageret»

Opprettholder stenging av vei

Basert på værutsiktene framover og det daglige skredfaglige rådet fra Skred AS opprettholdes stengingen av Vei 300 fra krysset ved broa (Vei 501) og opp forbi restauranten i Gruvelageret i Sverdrupbyen for all ferdsel. Lysløypa er stengt i samme strekning.

Les mer «Opprettholder stenging av vei»

Evakuerer Sverdrupbyen og stenger deler av Vei 300

Basert på værutsiktene framover og skredfaglige råd fra Skred AS og NVE har Sysselmannen besluttet å evakuere Gruvelageret og øvrig bebyggelse i området Sverdrupbyen. Vei 300 fra krysset ved det gamle museet (Vei 501) og opp forbi Gruvelageret blir stengt for all ferdsel. Lysløypa er stengt på samme strekning. Evakueringen blir iverksatt med umiddelbar virkning. Restauranten på Huset vil være tilgjengelig fra den siden som vender mot Longyearelva. Huset vil sørge for eget vaktopplegg.

Les mer «Evakuerer Sverdrupbyen og stenger deler av Vei 300»

Har du sjekket bagasjen din for fremmede arter?

En ny film forteller hvordan du kan unngå å ta med uønskede arter som kan true det sårbare arktiske naturmiljøet. Filmen vil bli vist som forfilm på kinoen i Longyearbyen. Sysselmannen har også laget en egen handlingsplan mot spredning av fremmed arter på Svalbard.

Les mer «Har du sjekket bagasjen din for fremmede arter?»

Skuterkjøring i nasjonalparkene

Sysselmannen minner om at det er søknads- og meldeplikt for fastboende som skal kjøre snøskuter i Sør-Spitsbergen og Nordvest-Spitsbergen nasjonalparker.

Les mer «Skuterkjøring i nasjonalparkene»

Deltakere på årets strandryddingstokt

Deltakere og reserver til Sysselmannens strandryddingstokt sommeren 2019 er trukket ut. Følgende får delta:

Les mer «Deltakere på årets strandryddingstokt»

Tildeling av påskehytter 2019

Sysselmannen på Svalbard låner ut hytter til fastboende på Svalbard i påsken, i perioden 17. - 23 april. Nedenfor finner du resultatet av årets trekning.

Les mer «Tildeling av påskehytter 2019»

SNSK får bryte råk til Svea

Sysselmannen gir Store Norske Spitsbergen Kulkompani tillatelse til å bryte råk til Svea i månedsskiftet mars/april for å frakte inn diesel.

Les mer «SNSK får bryte råk til Svea»

Åpent Fredheim avlyses

Sysselmannen har bestemt å avlyse Åpent Fredheim som var annonsert til helgen. 

Les mer «Åpent Fredheim avlyses»