Hopp til innhold

Sysselmannskontoret er stengt 18. februar

Sysselmannskontoret er stengt mandag 18. februar på grunn av intern opplæring. Politiets vakttelefon er betjent som vanlig.

Regler for motorferdsel fram til 1. mars

Sysselmannen minner om regelverket for motorferdsel i de «skuterfrie» områdene på Nordenskiöld land. Det største av disse områdene åpner for motorferdsel for fastboende fram til 1. mars. Det er ikke tillatt for tilreisende å kjøre egen scooter i disse områdene.

Les mer «Regler for motorferdsel fram til 1. mars»

Sysselmannens time

Sysselmannen inviterer alle guider og ekspedisjonsledere i reiselivet i Longyearbyen til Sysselmannens time på Sysselmannskontoret torsdag 28. februar 2019 kl. 19.00.

Les mer «Sysselmannens time»

Sysselmannen presiserer

Sysselmannen presiserer at tilsynet som ble gjennomført av Arbeidstilsynet Nord-Norge, Svalbard skattekontor og Sysselmannen denne uken, ble utført på ombyggingsprosjektet ved Radisson-hotellet og ikke på utbyggingen av hotellet.

Tilsyn av Radisson-ombyggingen

Arbeidstilsynet Nord-Norge, Svalbard skattekontor og Sysselmannen på Svalbard har denne uken gjennomført et felles tilsyn ved Hurtigruten Svalbards ombyggingsprosjekt på Radisson-hotellet i Longyearbyen. Det ble avdekket en rekke avvik under tilsynet.

Les mer «Tilsyn av Radisson-ombyggingen»

Stenging av islagte fjorder på høring

Sysselmannen vil vurdere å stenge islagte fjordområder også denne sesongen. Forslaget til midlertidig endring av motorferdselforskriften sendes nå ut på høring. Se lenker til vedlagte høringsbrev og kart over aktuelle fjordområder til høyre. Høringsinnspill sendes til firmapost@sysselmannen.no innen 20. februar 2019.

Les mer «Stenging av islagte fjorder på høring»

Opphever evakuering og ferdselsforbud/oppholdsforbud

Sysselmannen på Svalbard har i dag hatt møter med Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) og Skred AS. Evakueringen og ferdselsforbudet/oppholdsforbudet som ble innført denne uken oppheves fredag ettermiddag kl. 15:00.

Les mer «Opphever evakuering og ferdselsforbud/oppholdsforbud»

Opprettholder evakueringen

Meteorologisk institutt varsler at den verste vinden har passert Longyearbyen. Det vil fortsatt blåse mye utover kvelden og natten. Det er stor snøskredfare og evakueringen og ferdsels- og oppholdsforbudet blir opprettholdt. Det vil gjøres en ny vurdering med hensyn til evakueringen lørdag. Se også nettsidene til Longyearbyen lokalstyre for ytterligere informasjon.

Tempelfjordulykken: 150.000 kroner i bot

Statsadvokaten i Troms har ilagt Trust Arktikugol et forelegg på 150.000 kroner etter ulykken i Tempelfjorden på Svalbard i slutten av april 2017. Trust Arktikugol har vedtatt forelegget.

Les mer «Tempelfjordulykken: 150.000 kroner i bot»

Har styrket beredskapen

Sysselmannen har styrket beredskapen og avventer værsituasjonen framover. Evakueringen fra de skredutsatte områdene er gjennomført som planlagt.

Les mer «Har styrket beredskapen»