Sysselmannen har styrket beredskapen og avventer værsituasjonen framover. Evakueringen fra de skredutsatte områdene er gjennomført som planlagt.

Torsdag ettermiddag og kveld ventes østlig full til sterk storm på utsatte steder i lavlandet på Nordenskiøldland med kraftige vindkast over 35-40 m/s, og lokalt svært kraftige vindkast over 40 m/s. Det er også en mulighet for lokalt orkan med ekstreme vindkast over 45 m/s andre utsatte steder på Spitsbergen. Det er også meldt om stor snøskredfare på Nordenskiøldland.

På grunn av den sterke vinden kan det oppstå farlige situasjoner i byen med løse gjenstander som flyr gjennom luften og skade på bygninger. Man må også regne med svært dårlig sikt, noe som forsterker faren ytterligere. Derfor oppfordrer vi folk til å holde seg inne.

Sysselmannen ber folk om å følge med på nettsidene til Sysselmannen og Longyearbyen lokalstyre.