Sysselmannen har besluttet å evakuere boliger i Vei 228 og boligbrakkene på oversiden av veien i Nybyen. Det blir også innført ferdsels- og oppholdsforbud i disse områdene. Forbudet gjelder fra kl. 08.00 torsdag morgen. Se kart på høye side.

- Beslutningen, inkludert tidspunkt, er tatt på bakgrunn av værprognosene og skredfaglige vurderinger fra NVE og Skred AS, sier sysselmann Kjerstin Askholt.

Evakueringen vil gjelde for følgende boliger i Vei 228: Vei 228-2, 228-4 A, B, C, D, E, 228-7, 228-9, 228-11, 228-13 A, B, C, D, E, og alle bygningene på oversiden av veien i Nybyen.

Veien fra Longyearbyen skole til krysset til Nybyen blir stengt. Vei 300 mellom det gamle museet og krysset Nybyen blir åpnet.

Ferdsels- og oppholdsforbudet gjelder også scootertraseene på oversiden av husene i Lia og fra skolen til Nybyen.

Meteorologisk institutt varsler om sterk storm og ekstreme vindkast på 45 m/s for Nordenskiøldland torsdag. Det er også varslet om snøskredfare 4 – stor.

På grunn av den sterke vinden kan det oppstå farlige situasjoner i byen med løse gjenstander som flyr gjennom luften og skade på bygninger. Man må også regne med svært dårlig sikt noe som forsterker faren ytterligere. Derfor oppfordrer vi folk til å holde seg inne.

Beslutningen om evakuering og ferdsels- og oppholdsforbud ble tatt etter et møte i beredskapsrådet i Longyearbyen onsdag ettermiddag.