- Vi er svært glad for at alle de 14 ombord på «Northguider» er reddet og i god behold i Longyearbyen, sier sysselmann Kjerstin Askholt.

Det norske fiskefartøyet grunnstøtte ved Nordaustlandet nord i Hinlopen-stredet på Svalbard ved 13-tiden fredag. Alle 14 ombord ble hentet av Sysselmannens to redningshelikoptre og landet i Longyearbyen ved 17-tiden. Mannskapet er sendt til kontroll ved Longyearbyen sykehus. Ingen av dem skal være skadet.

- Grunnstøtingen skjedde langt fra Longyearbyen og redningsaksjonen ble gjennomført under krevende forhold. Hendelsen viser at vi har behov for de redningsressursene vi disponerer, påpeker sysselmannen.

«Northguider» grunnstøtte i Nordaustlandet naturreservat, som er et verneområde. Det er rederiet og Kystverket som sammen har ansvar for berging av fartøyet.

- Kystverket og Sysselmannen samarbeider nå om hvordan havaristen skal sikres og berges, sier Kjerstin Askholt.