Hele mannskapet på 14 fra tråleren Northguider som grunnstøtte ved Hinlopen på Nord-Østlandet ved Svalbard ved 13 tiden i dag er plukket opp av Sysselsmannens to helikoptre. De er nå på vei til Longyearbyen.

Ingen fra mannskapet har vært i vannet og ingen skal være skadet. De fire siste forventes å være fremme i Longyearbyen ved 17 tiden, medler HRS Nord-Norge.

Tråleren som er hjemmehørende i Bergen har sterk slagside. Kystvaktskipet KV Barentshav er dirigert nordover med oljevernutstyr om bord og forventes å være fremme ved havaristen sent i morgen.

Hovedredningssentralen for Nord Norge fikk første nødmelding fra fartøyet klokken 13.22 samtidig som skipets nødpeilesender ble fanget opp. Et Orionfly fra Andøya Flystasjon ble også kalt ut til redningsaksjonen. Rederiet tar selv imot alle henvendelser fra pårørende på telefon 90589513.