Isbjørnen som søndag formiddag ble skremt bort fra Isfjord Radio ytterst i Isfjorden, er kommet tilbake til området. Sysselmannen på Svalbard vurderer nå ulike tiltak for å fjerne bjørnen.

Isbjørnen som natt til søndag brøt seg inn i proviantlageret på Isfjord Radio, ble skremt vekk da Sysselmannens helikopter kom til stedet søndag formiddag. Den la da på svøm nordover mot den andre siden av Isfjorden.

- Vi fikk melding fra stasjonen like etter klokken 19.00 i kveld at bjørnen var kommet tilbake til området. Den befinner seg nå et lite stykke unna selve stasjonen, opplyser fungerende sysselmannsoverbetjent Vidar Arnesen.

- Vi vurderer ulike tiltak for å få bjørnen bort fra området. Det kan enten være at vi prøver å skremme den bort eller bedøve den og fly den langt vekk med helikopter. Dette vil skje i samarbeid med en isbjørnekspert, sier Vidar Arnesen.

Sysselmannen sender i kveld et helikopter til Isfjord Radio med folk fra Sysselmannen og isbjørnfaglig ekspertise fra Norsk Polarinstitutt.

Det er nå et mannskap på fire personer på Isfjord Radio. Det er ingen gjester på stasjonen.