Uværet er ventet fra klokken 14 tirsdag ettermiddag. Det meldes om liten til full storm og 15-20 mm nedbør i Longyearbyen-området. Snøskredfaren er betydelig – faregrad 3.

Sysselmannen og Longyearbyen lokalstyre hadde møte med NVE klokken 10.00 i formiddag, og prognosene for uværet opprettholdes.

- Vi ber folk om å ta sine forholdsregler, vurdere værsituasjonen og holde seg innendørs mens selve uværet pågår. Løse gjenstander må sikres for ikke å bli tatt av vinden. Sikten vil være dårlig for brøytemannskapene. Dersom noen må ut, ber vi dem derfor om å være svært varsomme når de ferdes på og langs veiene, sier sysselmann Kjerstin Askholt.

Morten Dyrstad i Longyearbyen lokalstyre opplyser at veien fra skolen til Nybyen i krysset mellom vei 100 og 106 er stengt. Vei 300 på den andre siden av Longyeardalen er åpnet slik at det er adkomst til Huset og Nybyen.

-Vi følger værutviklingen nøye og har løpende kontakt med NVE, opplyser sysselmann Kjerstin Askholt.

Sysselmannen ber folk om å følge med på nettsidene til Sysselmannen og Longyearbyen lokalstyre. Informasjon blir lagt ut løpende, også om skredfaren den første tiden etter at uværet har passert.

- Dersom noen av de som bor i de evakuerte boligene kommer opp med flyet og trenger overnatting, kan de ta kontakt med boligkontoret som er etablert i foajeen i Næringsbygget, opplyser Longyearbyen lokalstyre.