Sysselmannen har besluttet å evakuere boliger og innføre ferdselsforbud i Lia og i Nybyen på oversiden av veien (se vedlagt kart). Evakuering og ferdselsforbud gjelder fra klokken 22.00 mandag kveld og inntil videre. Beslutningen, inkludert tidspunkt, er tatt på bakgrunn av værprognosene og skredfaglige vurderinger fra NVE.

Meteorologisk institutt melder om mulighet for mye nedbør og sørøstlig storm utsatte steder fra tirsdag. Evakueringen gjennomføres i kveld fordi det er usikkert når uværet kommer. Vinden skal minke natt til onsdag.

- NVE melder om betydelig snøskredfare – faregrad 3. Vi oppfordrer på det sterkeste folk om ikke å ferdes i terrenget, verken til fots, på ski eller med snøscooter, sier sysselmann Kjerstin Askholt.

-Vi følger værutviklingen nøye og har løpende kontakt med NVE, opplyser sysselmann Kjerstin Askholt.

Sikten vil være dårlig for brøytemannskapene. Sysselmannen ber derfor folk om å være svært varsomme når de ferdes på og langs veiene. Løse gjenstander må sikres for ikke å bli tatt av vinden.

- Vi ber folk om å ta sine forholdsregler og følge med på nettsidene til Sysselmannen og Longyearbyen lokalstyre, der informasjon blir lagt ut løpende, opplyser Kjerstin Askholt.

Longyearbyen lokalstyre oppfordrer de som blir evakuert om å skaffe seg husvære på egen hånd.

- De som likevel trenger overnattingssted, kan ta kontakt med boligkontoret som er etablert i foajeen i Næringsbygget, sier Morten Dyrstad i Longyearbyen lokalstyre.