Det russiske helikopteret som havarerte utenfor Heerodden i forrige uke ble hevet i natt. Statens Havarikommisjon for Transport vurderer i en pressemelding hevingen som vellykket.

Videre heter det i pressemeldingen følgende: «Ca. kl. 0200 natt til fredag 4. november ble skrog med rotor og den separerte halebommen fra helikopteret Mi-8AMT med registreringsnummer RA-22312 hevet opp på dekk på skipet Maersk Forza. Hevingsoperasjonen var vellykket.

Helikopterets Cocpit voice recorder (CVR) er funnet. CVR og demonterte GPS-enheter vil bli tatt med til Moskva for analyse. Flight data recorder (FDR) er foreløpig ikke funnet, og søket etter denne vil fortsette.

Det var ingen savnede inne i helikopteret, og søket etter savnede fortsetter.»

Søkene både langs strendene og i sjøen og på havbunnen fortsetter. Siden strandsøkene startet samme dag som helikopteret styrtet har 152 personer fra politi, Longyearbyen Røde Kors og russere deltatt. Mer enn 200 kilometer strandsone er gjennomsøkt. Noen strandsoner er gjennomsøkt flere ganger.